FC Groningen verliest van koploper Ajax

08 mrt 2021, 9:55 Sport
1280px amsterdam arena met cruijf johan cuijff arena cc by sa 40rudolphous
FC Groningen verloor zondagmiddag van koploper Ajax. Het werd 3-1 in de Johan Cruijff ArenA met 3-1 onderuit. Invaller Ahmed El Messaoudi maakte in de slotfase de Groningse goal.
Voor Ajax scoorden Ryan Gravenberch, Sebastien Haller en Dusan Tadic. De voormalig FC’er deed dat uit een strafschop.
Na vijf minuten spelen keek FC Groningen tegen 1-0 achterstand aan, nadat Ryan Gravenberch raak schoot voor Ajax.
Doelman Sergio Padt wist de 1-0 achterstand te beperken tot aan de rust, door een kopbal van Lisandro Martinez en een schot van dichtbij van Davy Klaassen tegen te houden.
Het eerste half uren waren de kansen voor Ajax, maar in het laatste kwartier van de eerste helft kwam Groningen aanvallend ook zelf meer op de helft van de tegenstander. Er was een kans voor Tomas Suslov en Mo El Hankouri.
Tien minuten na rust scoorde Sebastien Haller de 2-0 voor Ajax.Na aangeschoten hands kon Tadic een strafschop benutten voor Ajax, 3-0.
In de 84e minuut kopte invaller Ahmed El Messaoudi een vrije trap van Suslov binnen en werd de eindstand 3-1.
Aanstaande vrijdag 12 maart speelt FC Groningen thuis tegen FC Emmen. De aftrap is om 20.00 uur.