Opnieuw winst voor Groningse hockeysters GHHC

Zondag speelde GHHC Groningen Dames 1 thuis tegen Warande.

De dameshockeywedstrijd begon iets later dan gepland door de stromende regen.

Na 10 speelrondes ongeslagen startten de dames van GHHC fel aan de wedstrijd. Na drie minuten spelen kwam GHHC op voorsprong door een snoeiharde backhand van Pam van Asperen.

Het was lastig spelen door de vele regenplassen op het veld. Na meerdere mooie aanvallen kwam Annemiek Rijling dollend langs meerdere spelers van Warande uit in de cirkel. Ze sloeg de bal mooi in de hoek; 2-0.

Debutante van A1 Mathilde Hoving nam vlak voor rust de bal mooi aan en schoot hem vervolgens in de goal van Warande. Met een overtuigende 3 – 0 gingen de dames de rust.

Het veld werd in de rust geveegd om er zoveel mogelijk water af te krijgen.

Na de rust kreeg het team nog meerdere scoringskansen, maar de 3 – 0 bleef de eindstand na een goed gespeelde wedstrijd, waarbij de dames niets weggaven.

Door deze winst staan de Dames 1 GHHC na elf wedstrijden op de eerste plek met vier punten voor op Nijmegen en zes punten op Rotterdam.

Zondag werden de dames officieel kampioen van de eerste seizoenshelft.

De tweede helft van de competitie start GHHC Dames 1 komend weekend thuis tegen Craeyenhout.