GHHC Groningen Dames 1 spelen gelijk tegen Rotterdam

Zondag speelden de nummer 1 en 2 uit de Overgangsklasse, de dames van GHHC Groningen uit tegen Rotterdam.

GHHC startten de wedstrijd goed en werden gevaarlijk uit een aantal balwinst momenten. Uit een goede aanval kreeg Pam van Asperen de bal op rand cirkel en maakte de 0 – 1.

Rotterdam is echter een goede ploeg en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van kopcirkel belandde via een tip in de goal, 1 – 1. Met gelijke stand werd de rust ingegaan.

In de tweede helft startten de Groningers nog sterker. Op jacht naar de goal, viel de 2 – 1 juist voor de Rotterdammers. Rotterdam schakelde goed en maakte via een versnelling de 2 – 1.

GHHC had het lastig in deze fase maar door een mooie corner van Annemiek Rijling scoorden de Groningse dames de 2 – 2. De laatste 10 minuten waren voor beide partijen zwaar, maar er werd niet meer gescoord.

Conclusie een echte topwedstrijd, mede door  de uitstekende scheidsrechters met een terechte uitslag, meldt de club.

Komend weekend speelt GHHC Groningen Dames 1 uit tegen Nijmegen, de nieuwe nummer twee in de overgangsklasse.

De dames staan nog steeds aan kop met 25 punten uit 9 wedstrijden.