FC Groningen: Positieve cijfers en versterking eigen vermogen

Foto: Jan Buurma

FC Groningen heeft over het seizoen 2014/2015 een positief netto resultaat van € 1,4 miljoen geboekt.

Ook de eigen vermogenspositie van de bekerhouder verbeterde tot € 2,9 miljoen positief. Dit blijkt uit de donderdag gepubliceerde jaarcijfers van FC Groningen.

Het negatieve bedrijfsresultaat van € 1,1 miljoen en de belastingen van € 0,5 miljoen zijn gedekt door het positieve resultaat van € 3,0 miljoen uit transfers.

Daarnaast heeft er een herfinanciering plaatsgevonden van de vermogenspositie plaatsgevonden, waarbij ‘dure’ leningen vervroegd zijn afgelost door leningen met gunstigere rentecondities. De netto omzet is met € 0,75 miljoen verhoogd, mede door de sportieve successen in het KNVB-bekertoernooi van het afgelopen seizoen.

Algemeen directeur Hans Nijland zegt tevreden te zijn, maar waarschuwt dat FC Groningen nog altijd afhankelijk is van transferresultaten om de negatieve bedrijfsresultaten te dekken.

FC Groningen was aan het einde van het seizoen 2014/2015 financieel ingedeeld in  categorie III van het KNVB-licentiesysteem, de categorie waarin de clubs met de meest gezonde financiële positie in het Nederlandse betaalde voetbal zijn ingedeeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden