FC Groningen speelt doelpuntloos gelijk tegen FC Twente

FC Groningen heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop hervat met een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente. Ajdin Hrustic miste namens Groningen in de 60e minuut een strafschop.

De strafschop werd gegeven na een overtreding op Sierhuis, waarop scheidsrechter Higler naar de stip wees. Ondanks contact met de VAR, werd de penalty gegeven. Hrustic nam de strafschop, maar raakte de paal.

Het was de grootste mogelijkheid om te scoren. De hele wedstrijd waren er weinig uitgespeelde kansen van beide teams. In de eerste helft redde doelman Padt nog een kans van Aitor en Lundqvist van FC Groningen schoot over.

Padt redde in de eerste helft op een inzet van Aitor, Lundqvist schoot in de draai over namens FC Groningen.

FC Groningen blijft tiende met 26 punten uit 19 wedstrijden in de Eredivisie. Volgende week zondag 26 januari speelt FC Groningen thuis tegen Ajax om 14.30 uur.