FC Groningen sluit jaar af met winst op Emmen

FC Groningen heeft de laatste wedstrijd dit jaar afgesloten met winst. Het werd zondagmiddag in eigen huis 2-0 voor FC Groningen tegen FC Emmen.

Spits Kaj Sierhuis zorgde met twee goals voor de overwinning.

Na tien minuten spelen kreeg Hrustic de eerste mogelijkheid, maar de vrije trap belandde op de lat. Django Warmerdam had op slag van rust nog een snoeiharde bal, maar deze vloog aan de verkeerde kant van de paal. De ruststand was 0-0.

Direct na rust maakte Sierhuis de eerste treffer na een lage voorzet van Joel Asoro. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kopte Sierhuis de winnende goal binnen na een vrije trap van Hrustic.

FC Groningen staat op de tiende plaats in de Eredivisie met 25 punten uit 18 wedstrijden.

Zaterdag 18 januari 2020 hervat FC Groningen de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Twente.