Genomineerden Groninger sportprijzen 2019 bekend

Foto: Publiek Domein

De genomineerden voor de Sporter en Sportploeg 2019 zijn vrijdag bekend gemaakt. Er kan gestemd worden tot en met 22 november.

Genomineerden

In de categorie Sporter zijn wielrenner Bauke Mollema, die onlangs de ronde van Lombardije won, handbalster Lois Abbingh, roeister Ymkje Clevering en wereldkampioen dammen Roel Boomstra genomineerd. Bij de sportploegen gaat het om FC Groningen onder -17, de wielrenners van NWVG en de vrouwen van Groningen Atletiek. In de categorie Sporttalent zijn Lonneke Uneken (wielrennen), Jorinde van Klinken (Atletiek) en Melvin Twellaar (roeien) de genomineerden.

De Sportprijscommissie kiest de winnaar in de categorie Sporttalent. Hiervoor kan het publiek niet stemmen. Dat geldt ook voor de Provinciale Sportprijs, een oeuvreprijs waarmee de Provincie Groningen haar waardering voor de winnaar laat blijken.

Gemeentelijke prijzen

Ook worden de Sportstimuleringsprijs en de Breedtesportpenning door de gemeente Groningen uitgereikt deze avond de Sportstimuleringsprijs en de Breedtesportpenning uit. De kandidaat voor een bijzondere breedtesportprestatie en de talentvolle sporters zijn voorgedragen door de Adviescommissie voor de Sport. De winnaars van beide prijzen zijn door het college vastgesteld. De drie genomineerden voor de Sportstimuleringsprijs zijn voetballer Romano Postema, Niels Visker (tennis) en Danara Stoppels (atletiek).

De winnaars worden bekend gemaakt op het Groninger Sportgala 2019 op maandag 2 december in MartiniPlaza in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden