FC Groningen wint na enerverend slotfase van Sparta

FC Groningen heeft na een enerverende slotfase met 2-0 gewonnen van Sparta Rotterdam.

Voor de rust konden beide ploegen geen grote kansen creeeren. In de 8e minuut kreeg Django Warmerdam de grootste kans. Warmerdam schoot via een combinatie met Hrustic hard voorlangs.

In de tweede helft kreeg Sparta de kans op voorsprong door een gegeven strafschop na een overtreding van Zeefuik. Padt wist deze penalty Bryan Smeets echter te stoppen.

Nadat Kaj Sierhuis twintig minuten voor tijd inviel, kreeg de ploeg energie, meldt FC Groningen. Ahmed El Messaoudi raakte een kwartier voor tijd de paal en Zeefuik schoot hard over.

Sierhuis maakte zelf in de 85ste minuut de 1-0. In de blessuretijd kreeg Sierhuis van keeper Tim Coremans van Sparta een kopstoot. De doelman kreeg rood en Groningen een penalty. Charlison Benschop besliste de strafschop en zorgde voor de 2-0 eindstand.

FC Groningen speelt zondag 27 oktober de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.