Verdiend gelijkspel FC Groningen tegen AZ

FC Groningen heeft zondagmiddag één punt overgehouden na een doelpuntloos gelijkspel tegen AZ.

In de basisopstelling startte Sam Schreck voor het eerst dit seizoen als vervanger van Ritsu Doan, die afhaakte tijdens de warming-up omdat hij niet lekker was.

In de eerste helft waren er kansen voor Hrustic en Sierhuis. FC Groningen had het betere spel in de eerste helft maar Idrissi van AZ had de grootste kans vlak voor rust. Ko itakura blokkeerde echter deze bal, waardoor de stand bij rust 0-0 bleef.

Vlak na rust schoot Amir Absalem de bal hard voorlangs het doel van Bizot. AZ was meer in balbezit de twee helft, maar dit leidde niet tot grote kansen.

Calvin Stengs zorgde met een hard afstandsschot nog voor spanning. Deze bal ging net naast de paal.

Beide teams lukte het niet om in de laatste minuten nog tot goede kansen te komen, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-0.