FC Groningen wint eerste competitiewedstrijd tegen Emmen

FC Groningen heeft zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. Adjdin Hrustic maakte vlak voor tijd de 1-0 tegen FC Emmen in Stadion De Oude Meerdijk.

Door een mooie pass van debutant Ramon Pascal Lundqvist kwam Hrustic vrij voor de keeper en maakte de 1-0.

Beide teams speelden met enthousiasme, maar Emmen had voor rust het betere spel. Na rust speelde Groningen iets beter.

Ritsu Doan kreeg een kans, maar dit schot ging naast. Aanvaller Laursen van FC Emmen had de grootste kans in de tweede helft maar doelman Sergio Padt wist de goal te voorkomen. Tien minuten voor tijd redde doelman Telman nog een kopbal van Doan.

De wedstrijd leek in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen tot Hrustic drie minuten voor het einde van de wedstrijd alsnog besliste.

Volgende week zaterdag 10 augustus speelt FC Groningen de eerste thuiswedstrijd tegen FC Twente.