FC Groningen bereikt play-offs ondanks nederlaag

FC Groningen heeft woensdagavond de play-offs voor Europees voetbal bereikt ondanks een 1-0 nederlaag tegen Emmen.

FC Groningen keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. Chacon maakte in de 27e minuute een goal voor FC Emmen. FC Groningen was veel in balbezit maar creeërde weinig kansen.

Ook in de tweede helft werd er matig gevoetbald door FC Groningen. In de 63e minuut scoorde Gladon de gelijkmaker. Deze goal werd door de VAR afgekeurd, omdat Gladon hands maakte. Zeefuik was nog dichtbij de gelijkmaker maar deze bal belandde op de paal.

FC Groningen bereikte de play-offs doordat directe concurrent Willem II met 6-2 verloor van ADO Den Haag.

De tegenstander in de play-offs is Vitesse. De eerste wedstrijd speelt Groningen zaterdag 18 mei thuis en de returnwedstrijd is dinsdag 21 mei.