Afscheid van algemeen directeur Hans Nijland

Foto: Archief De Redactie

FC Groningen neemt na afloop van de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard afscheid van algemeen directeur Hans Nijland.

Na bijna 23 jaar neemt Nijland, als de langstzittende bestuurder afscheid van de Trots van het Noorden. Op het veld zal voor de supporters afscheid genomen worden van Nijland, die deze dag ook nog zijn 59e verjaardag viert.

Nijland begon op 1 juli 1996 als commercieel directeur bij de voetbalclub. Een half jaar later werd hij al benoemd tot algemeen directeur.

‘Onder zijn leiding krabbelde de noodlijdende en zieltogende Groningse club weer op tot het voetvalbolwerk van Noord-Nederland van heden ten dagen’, aldus FC Groningen.

Ook het nieuwe stadion verrees mede dankzij de inspanningen van Nijland, waarin vanaf de ingebruikname in 2006 sportieve successen werden geboekt. In 2015 won FC Groningen onder het bewind van Nijland de KNVB-beker en plaatste de club zich voor de groepsfase van de UEFA Europa League.

Ook was Nijland één van de grote aanjagers van de realisatie van het TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn.

Voor het begin van de wedstrijd met Fortuna Sittard wordt FC Groningen onder-17 gehuldigd. Het jeugdteam versloeg Ajax met 5-2 en werd als eerste jeugdteam van FC Groningen kampioen van de landelijke Eredivisie.

Voorafgaand aan het afscheid van Nijland wordt ook afscheid genomen van assistent-trainer Hennie Spijkerman, Kevin Begois, Thomas Bruns en Mimoun Mahi. Daarnaast wordt Ludovit Reis gehuldigd als Payt Speler van het Jaar van het seizoen 2018/2019.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden