Unieke “trainingspartner” voor Abiant Lycurgus

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {Lycurgustv}

De spelers van Abiant Lycurgus beschikken sinds kort over een bijzondere “trainingsmaat”. Geen speler maar een machine: ‘De Winshot’.

Dit apparaat is in staat om alle mogelijke services te produceren, meldt de volleybalclub. Ballen kunnen met verschillende curves en snelheden op de passers worden afgevuurd en met een precisie die zelfs voor wereldtoppers als Zaytsev (Italië) en Mikhaylov (Rusland) nauwelijks te evenaren is.

Trainer Gerard Smit is bijzonder blij met de Winshot: ”Dit is een welkome aanvulling voor onze training. We zijn in staat om hiermee een veel hoger rendement uit de training te halen. Wanneer je bijvoorbeeld traint met een sprongservice, gaan gemiddeld drie op de vijf ballen goed. Dat zijn ongeveer 3 services per minuut. Met de Winshot kunnen we wel 15 tot 20 services halen waarmee de passers worden bestookt”.

Ook passer-loper Steve Irvin ziet het helemaal zitten met de Winshot: “We kunnen nu trainen op veel hardere services dan de beste serveerder van de eredivisie vorig seizoen produceerde. Trainen met deze machine zal ons nog beter maken”.

Abiant Lycurgus is de eerste club in Nederland die gebruik maakt van de Winshot. Diverse topclubs in Europa werken er al langer mee en ook het Nederlands team traint met de Winshot.

De aanschaf van de Winshot is mogelijk gemaakt dankzij de steun van één van de nieuwe sponsors, Stadtlandet Shipping.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden