FC Groningen wint van FC Twente

FC Groningen heeft woensdagavond van FC Twente met 2 – 1 gewonnen en is door naar de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi.

De opstelling was gewijzigd bij Groningen: Rasmus Lindgren, Simon Tibbling en Bryan Linssen begonnen op de bank. Ze werden vervangen door Etiënne Reijnen, Tom Hiariej en Jairchinio Antonia. Ook topscorer Mimoun Mahi startte op de bank.

FC Groningen ging de rust in met 1 – 0 achterstand. Hidde ter Avest scoorde in de 21ste minuut via  Etiënne Reijnen.

Linssen en Tibbling vervingen Hoesen en Hiariej na de rust.

Linssen maakte de gelijkmaker voor Groningen na een voorzet van Hans Hateboer in de 53ste minuut.

In de 60ste minuut komt Groningen op voorsprong na een vrije trap van Albert Rusnák. De bal belandde op het hoofd van Hedwiges Maduro, die de bal binnenkopte.

Padt redde direct na de 2 – 1 een afstandsschot van Twente.

Een doelpunt van Mimoun Mahi, die Rusnák verving, werd afgekeurd wegens buitenspel.

FC Groningen heeft woensdagavond na de overwinning de laatste-32 bereikt van het bekertoernooi. De loting vindt donderdagavond in Rotterdam plaatsvindt.