FC Groningen speelt gelijk tegen Heerenveen

FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met 1-1 gelijkgespeeld. Opnieuw zorgde invaller Paul Gladon voor de gelijkmaker.

De derby van het noorden startte in de eerste helft matig en creeerde weinig kansen en lieten het initiatief bij Heerenveen. In de 38e minuut maakte Pelle van Amersfoort de 1-0 voor Heerenveen.

Na rust liet Groningen een ander gezicht zien. Er waren kansen voor Sierhuis en Chabot. Het was echter opnieuw invaller Paul Gladon die de aansluitingstreffer maakte in de 61e minuut.

Na de 1-1 kregen Memesivic en Gladon nog een kans maar ze vonden beiden doelman Hahn op hun pad. In de slotseconden wist Padt nog een bal van Hornkamp te keren.

FC Groningen staat FC Groningen met 42 punten uit 30 wedstrijden op de negende plek in de eredivisie.

Aanstaande zaterdag speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Ajax.