FC Groningen wint van AZ

Foto: Jan Buurma
FC Groningen won zondagmiddag met 2 – 0 van AZ en pakt drie punten.
Bryan Linssen scoorde in de zesde minuut de 1-0 en Mimoun Mahi bepaalde de eindscore in de zesde minuut van de extra tijd.
Beide ploegen verloren in de Europa League afgelopen donderdag, maar de inzet van beide teams waren uitstekend.
De wedstrijd startte het eerste kwartier rustig, waarin beide ploegen elkaar aftastten. Linssen had de eerste kans in de 23ste minuut en schoot net naast.
In de 31ste minuut was het wel raak in de rebound en scoorde Linssen de 1 – 0. Mahi verving na de rust Hoessen.
Sergio Padt had een geweldige redding in de 79ste minuut op een inzet van Robert Mühren, waarbij de bal nog van richting werd veranderd door  Etiënne Reijnen.
Mahi scoorde de 2-0 op aangeven van Antonia in de blessuretijd en besliste de wedstrijd.
“Ik ben blij me de manier waarop we deze wedstrijd eruit hebben gesleept en de instelling waarmee we op het veld stonden. We hadden moeite met de manier waarop AZ speelde en met name het druk zetten op middenvelder Henriksen en Rienstra. In het verloop van de eerste helft kregen we meer druk en kwamen we er zelf iets meer uit. De goal was een mooie opsteker. Maar daarna leek het wel alsof we iets in de ‘spaarstand’ gingen spelen en teveel achteruit liepen”, vertelde van de Looi na afloop van de wedstrijd.
FC Groningen speelt komende woensdag 23 september om 18.30 uur thuis in de KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Twente in Euroborg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden