GHHC Groningen verliest fors van SCHC

Ginella Zerbo (SCHC)  wordt op de huid gezeten door Robine Koerts (GHHC).
Ginella Zerbo (SCHC) wordt op de huid gezeten door Robine Koerts (GHHC).

De hockeydames van GHHC hebben zondag een forse nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen SCHC. Het werd 7-0.

Door het verlies blijft GHHC op de laatste plaats. SCHC stond voorafgaand aan de wedstrijd op een gedeelde tweede/derde plaats, maar plaatste zich door de winst voor de elfde keer voor de play offs voor het landskampioenschap.

Voor de rust scoorde SCHC tweemaal. Ginella Zerbo opende de score in de 20e minuut. Carlien Dirkse van den Heuvel zorgde voor de 2-0.

Ginella Zerbo scoorde voor de tweede keer in de 41e minuut. Kyra Fortuin scoorde de 5-0. Carla van Maasakker,Julie Brinkman en Suzanne Homma scoorden alledrie na een strafcorner.

Groningen zag Bloemendaal een punt uitlopen na de doelpuntloos gelijkspel tegen HDM. Het gat met Bloemendaal is nu twee punten en met Huizen drie punten.

GHHC speelt volgende week zondag om 12.45 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Huizen.

De hockeyclub, die eindigt op de laatste plaats degradeert rechtstreeks uit de hoofdklasse, terwijl de nummers tien en elf play-outs moeten spelen.