FC Groningen speelt thuisduel Ajax één dag eerder

Foto: Jan Buurma

FC Groningen speelt de thuiswedstrijd tegen Ajax een dag eerder. De competitiewedstrijd is verplaatst van paaszondag 21 april, naar zaterdag 20 april. De aftrap is om 18.30 uur.

Het wedstrijdschema is verschoven in verband met de Europese wedstrijden van Ajax. Dat heeft de KNVB dinsdagochtend bekendgemaakt.

FC Groningen laat weten zeer ongelukkig te zijn met het late tijdstip van verplaatsing van het competitieduel met Ajax. De Trots van het Noorden heeft reeds duizenden kaarten verkocht voor dit thuisduel.

“Wij beseffen heel goed dat supporters, die reeds een kaart hebben voor deze wedstrijd, mogelijk gedupeerd worden omdat ze door de verplaatsing deze wedstrijd alsnog moeten missen. Dat vinden wij uitermate vervelend”, laat algemeen directeur Hans Nijland weten in een reactie.

‘Zeer teleurstellend’

“De KNVB heeft ons een aantal weken terug op de hoogte gebracht van de overweging om wedstrijden te verplaatsen, waaronder die van ons tegen Ajax. In het algemeen belang van het Nederlands voetbal stonden wij er destijds voor open om hierin mee te denken. Wij hebben toen wel aangegeven dat we een eventuele verplaatsing ruim vóór de start van de vrije kaartverkoop wilden horen. Minder dan drie weken voordat de wedstrijd wordt gespeeld, is deze alsnog verplaatst naar zaterdag. Zeer teleurstellend.”

Gekochte kaarten blijven geldig

Reeds gekochte kaarten, waarop nu nog zondag 21 april als datum staat, blijven gewoon geldig op de nieuwe wedstrijddatum.

Supporters, die al een kaart hebben aangeschaft, maar door de verplaatsing er op zaterdagavond niet bij kunnen zijn, hun geld kunnen terugkrijgen, laat FC Groningen weten. Voor eventuele vragen kan contact worden opgenomen met de afdeling Supporterszaken via [email protected]. Kijk voor meer informatie: fcgroningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen