FC Groningen verliest van Olympique Marseille

FC Groningen begon vol goede moed met dezelfde basisopstelling als tegen sc Heerenveen zondag.

De Fransen kwamen echter op voorsprong na een solo van N ‘Koudou in de 25e minuut. In de 30e minuut kreeg Groningen een vrije trap. Danny Hoesen schoot de bal net over de kruising. Het werd in de 39e minuut 2-0 toen Ocampos Padt omspeelde.

Na de rust kreeg De Leeuw de kans die de bal net naast schoot. In de 61e minuut werd het 3-0 voor Olympique na een vloeiende aanval met Alessandrini, die de bal in de korte hoek binnenschiet. De Leeuw kreeg vlak hierna de kans maar kopte de bal net naast.

Mahi verving in de 66e minuut Danny Hoesen en in de 70e minuut kwam Drost voor Rusnák in het veld.

De Fransen kregen via N’Koudou en Ocampos nog aardige mogelijkheden, maar deden het na rust wat rustiger aan. Mahi krijgt 5 minuten voor tijd nog een mooie kans die de keeper moeilijk kon houden.

De eindstand bleef 3 – 0. De spelers van FC Groningen ontvingen een verdiend applaus van het publiek.

Komende zondag speelt FC Groningen thuis tegen AZ.