Verdiende winst FC Groningen op Heerenveen

FC Groningen heeft zondagmiddag verdiend gewonnen met 3-1 van Heerenveen in de Euroborg.

Trainer Erwin van de Looi had de basisopstelling omgegooid en vijf wijzigingen aangebracht. Hedwiges Maduro en Danny Hoesen, Albert Rusnák, Abel Tamata, en Rasmus Lindgren startten in de basis.

Binnen een minuut scoorde Danny Hoesen de 1 – 0. Na een prachtige pass van Simon Tibbling scoorde Linssen een kwartier later de 2 – 0.

FC Groningen had de gehele eerste helft het overwicht. Alleen Luciano Slagveer kreeg een mogelijkheid in de eerst helft waarop Sergio Padt goed reageerde.

Tweede helft
Ook na rust hield Groningen de controle over de wedstijd.
In de 68e minuut kreeg Hoesen een kans om Groningen op 3-0 te brengen, maar zijn bal ging net naast.

Een minuut later scoorde Simon Thern van Heerenveen wel en was de stand 2 – 1.

Na een slechte uittrap van Mulder belandde de bal voor de voeten van invaller Mimou Mahi, die de eindstand bracht op een verdiende 3 – 1.

Eredivisiestand
Groningen bezorgde Heerenveen de eerste nederlaag van het seizoen en passeert de Friezen en staat op de 9e plaats in de ranglijst .

Komende donderdag, 17 september speelt Groningen de eerste poulewedstrijd in de Europa Leage tegen Olympique Marseille in een volledig uitverkochte Euroborg.