FC Groningen speelt gelijk tegen Fortuna Sittard

FC Groningen heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 0-0 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. Groningen pakte met het gelijkspel een punt en gaat als 15e de winterstop in.

Vlak voor rust kreeg Jorrit Smeets een rode kaart na ingrijpen van de VAR, die oordeelde dat Smeets bewust het bovenbeen van Samir Memisevic raakte.

In de eerste helft zorgde Tim Handwerker met een afstandsschot nog voor gevaar. Wessel Dammers van Fortuna schoot ver over in de eerste helft.

In de tweede helft was Fortuna het dichtst bij een doelpunt. Wessel Dammers raakte de lat. Een treffer van Andrija Novakovich werd afgekeurd vanwege buitenspel.

FC Groningen neemt de vijftiende plaats over van PEC Zwolle, dat vrijdagavond met 2-0 verloor van VVV-Venlo.