FC Groningen contracteert Maduro

Foto: Jan Buurma

FC Groningen heeft woensdagmiddag 26 augustus, om 17.00 uur tijdens een persconferentie Hedwiges Maduro als nieuwe aanwinst gepresenteerd.

De 30-jarige verdedigende middenvelder tekent een overeenkomst voor twee seizoenen in Euroborg. De 18-voudig international komt transfervrij over van PAOK Saloniki, meldt FC Groningen.

De 30-jarige, in Almere geboren middenvelder heeft zijn opleiding bij Ajax gehad. Hij debuteerde in het seizoen 2004/2005 onder trainer Ronald Koeman in het eerste elftal. Diezelfde Koeman haalde Maduro in januari 2008 naar Valencia waar hij tot medio 2012 bij de Spaanse grootmacht speelde.

Daarna maakte hij transfervrij de overstap naar Sevilla FC. In januari 2014 verliet de 18-voudig international deze Spaanse club voor het Griekse PAOK Saloniki. Afgelopen week werd Maduro’s tot de zomer van 2016 doorlopende contract ontbonden. Hierdoor kon FC Groningen Maduro transfervrij inlijven.

Tip
Danny hoesen gaf vorige week de tip dat Maduro transfervrij zou kunnen komen en dat hij wel oren had naar een overgang naar FC Groningen. FC Groningen heeft die handschoen direct opgepakt.

Voor FC Groningen is dit een heel mooie en bijzondere transfer. “We zijn er trots op dat een speler met de status van Maduro gelooft in ons verhaal en onze voetbalvisie en dat hij FC Groningen ziet als een club waar hij zijn carrière een nieuwe impuls kan geven.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden