FC Groningen verliest van AZ

FC Groningen heeft zondagmiddag thuiswedstrijd tegen AZ verloren. Het werd met negen spelers 1-3.

Het was een wedstrijd vol met incidenten. Rode kaarten waren er voor Zeefuik in de 45e minuut en Hrustic in de 77e minuut (twee maal geel) van FC Groningen.

Ritsu Doan had de eerste kans van de wedstrijd maar deze inzet belandde in het zijnet.

Bjørn Johnsen van AZ maakte de eerste treffer, maar deze goal werd afgekeurd, nadat de VAR liet weten dat het buitenspel was.

Julian Chabot van FC maakte vervolgens de 1-0 voor Groningen. Echter 2 minuten later maakte oud-FC Groningen-speler Oussama Idrissi de gelijkmaker. Deyovaisio Zeefuik kreeg vlak voor rust een rode kaart na een overtreding op Oussama Idrissi, nadat de VAR de scheidsrechter hierop wees.

FC Groningen kreeg voor rust nog een strafschop na een overtreding van Til, maar Doan miste de strafschop.

Na rust hield Groningen met tien man lange tijd goed stand. Michael de Breij raakte nog de lat na een afstandsschot. Ook doelman Padt had een aantal keren een goede redding. Een kwartier voor tijd zorgde Fredrik Midtsjø met een schot op de rand van het strafschopsgebied voor de 2-1 voor AZ.

Ajdin Hrustic van FC kreeg zijn tweede gele kaart in de 77e minuut na een opstootje met Gudmundsson. In de eerste helft had hij al geel gekregen vanwege het wegschoppen van een bidon.

Adam Maher bepaalde vlak voor tijd de 1-3.

Ondanks de nederlaag verlieten de negen overgebleven spelers van FC Groningen onder luid applaus het veld.

FC groningen is opnieuw na deze nederlaag gezakt naar de laatste plaats van de Eredivisie en heeft drie punten na zes wedstrijden.