Abiant Lycurgus gestart met voorbereiding

Foto: Publiek Domein

De selectie van Abiant Lycurgus startte maandag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Dit gebeurde in de Prins Willem Alexanderhal van de HIS, omdat de laatste hand wordt gelegd aan een nieuwe vloer in het “eigen” Alfa-college Sportcentrum. Vanaf 24 augustus zijn de trainingen weer in de Alfahal.

Het trainersduo Arjan Taaij (voor het 3e seizoen hoofdcoach) en Gerard Smit (inmiddels voor het 27e jaar trainer van het eerste team) kunnen nog niet beschikken over de voltallige selectie, meldt de volleybalclub.

Steve Irvin en Chris Voth worden in de laatste week van augustus in Groningen verwacht, terwijl Jay Blankenau niet eerder dan 5 september aansluit. Blankenau is op dit moment met het nationale team van Canada actief op de Pan Amercan Cup.

Als hij daarna ook nog geselecteerd wordt voor het toernooi om de World Cup in Japan, dan arriveert de nieuwe spelverdeler pas op 25 september in Groningen. In dat geval vliegt hij samen met Jason Guymer vanuit Japan rechtsreeks naar Nederland. Gyumer is als vaste waarde in de Australische ploeg al zeker van deelname aan het prestigieuze toernooi in Japan, waar de hele wereldtop in actie komt.

De andere nieuwelingen, Wytze Kooistra, Sander Scheper, Sam Gortzak en Auke van der Kamp zijn samen met de oudgedienden Scholing, van der Veen, Dercksen, Naarden en Dronkers wel bij de selectie.

Oefenwedstrijden
Abiant Lycurgus zal gedurende de voorbereiding een flink aantal oefenwedstrijden spelen. Ook wordt deelgenomen aan een internationaal toernooi in het Kroatische Zagreb. Van 18 tot en met 20 september treft Lycurgus daar onder andere 16-voudig Kroatisch kampioen Mladost Zagreb. Het definitieve programma van dit toernooi wordt later bekend.

Het volledige oefenprogramma:

  • 29 augustus Driekamp Abiant Lycurgus, SSS en Draisma Dynamo in de Rodenburghal Leek
  • 5 september Abiant Lycurgus – Orion in sporthal Scheemda
  • 12 september Landstede Volleybal – Abiant Lycurgus in sporthal Raalte
  • 18 tot en met 20 september Internationaal toernooi met o.a. Mladost Zagreb in Zagreb
  • 26 september Driekamp Abiant Lycurgus, Orion en Draisma Dynamo in Doetinchem
  • 3 en 4 oktober Luneburg – Abiant Lycurgus in Luneburg

Supercup
Op 11 oktober speelt Abiant Lycurgus de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. In Doetinchem speelt Abiant Lycurgus voor het eerst in hun bestaan om de Super Cup. Tegenstander is landskampioen en bekerhouder Landstede Volleybal.

De competitie start een week later thuis tegen Inter Rijswijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden