FC Groningen speelt gelijk tegen Twente

FC Groningen speelt gelijk met 1 – 1 tegen FC Twente in Euroborg.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een ovationeel applaus voor Piet Fransen, die vorige week overleed.

In de eerste wedstrijd van de competitie startte Groningen in dezelfde opstelling als in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

FC Groningen had het meeste balbezit in de eerste helft en miste een aantal mooie kansen. Binnen een minuut kreeg Bryan Linssen zijn eerste schietkans. In de 42ste minuut scoorde Renato Tapio, na een genomen hoekschop van Hakim Ziyech tegen de verhoudingen in 1 – 0 voor Twente.

Bij rust keek Groningen tegen 1 – 0 achterstand aan. Beide ploegen startten na de rust ongewijzigd.

Na rust had Groningen het meeste balbezit, maar speelde eerst slordiger dan in de eerste helft. Jesper Drost verving in de 66ste minuut Linssen, die enkele behoorlijke kansen kreeg.

Twintig minuten voor tijd kreeg Hans Hateboer drie keer de kans om de gelijkmaker te scoren, maar telkens lag Marsman in de weg. Een minuut later schoot Jairchinio Antonia de bal voorlangs.

Erwin van de Looi bracht twee verse krachten in het veld: Danny Hoesen verving Tom Hiariej en Mimoun Mahi verving Albert Rusnák.

In de 84ste minuut leed Jelle van der Heyden balverlies, waarop Mahi, Hoesen vond die het overzicht bewaarde. Hoesen speelde de bal naar De Leeuw, die 1 – 1 maakte.

FC Groningen speelde een prima wedstrijd, maar kreeg een punt te weinig.

Komende zondag, 16 augustus speelt FC Groningen uit tegen PSV.