Doelstellingen komend seizoen FC Groningen

Foto: Jan Buurma

Maandagmiddag 3 augustus was de traditiegetrouwe jaarlijkse persdag van FC Groningen.

Tijdens de jaarlijkse persdag van FC Groningen, die vooraf gegaan werd met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Piet Fransen, werden de financiële en sportieve doelen verteld voor het komende seizoen.

Begroting
Directeur Hans Nijland maakte onder meer bekend dat de begroting van FC Groningen voor het seizoen 2015/2016 is vastgesteld op 21,5 miljoen euro, waarbij een verwachte winst van 1,5 miljoen euro in de reguliere exploitatie is bestemd voor de reserves van de club.
Vorig seizoen werkte de club met een begroting van 17,2 miljoen euro. De begroting stijgt doordat de Trots van het Noorden komend seizoen Europees voetbal speelt.

Ook werd teruggeblikt op het geweldige seizoen waarbij FC Groningen eindigde op de 8ste plek en de KNVB-beker won. Het aantal verkochte seizoenskaarten ligt 1500 hoger dan vorig jaar.

Daarnaast werd gemeld dat Health I Port de nieuwe partner van FC Groningen is voor het komende seizoen. Het nieuwe platform voor bedrijven en instellingen op het gebied van Health, Performance en Vitality brengt zorg, research en performance samen onder één noemer. HEALTH i PORT is een initiatief van GGZ-instelling INTER-PSY en FC Groningen samen, meldt de club. Deze naam staat op de shirts van alle divisies van de club.

shirt

Sportieve doelstellingen
De sportieve doelstellingen werden verteld door trainer Erwin van de Looi. Het huidige seizoen is een gevolg van de prestaties van vorig jaar.

FC Groningen speelt minimaal zes Europese wedstrijden en in de samenstelling van de selectie vonden wijzigingen plaats, zoals het vertrek van Chery, Kieftenbeld en van der Velden. Drie nieuwelingen zijn hiervoor aangetrokken, die de ervaring en dynamiek in de groep verandert doordat het jongere spelers zijn.

Van de Looi ziet dit als een uitdaging en als een mooie kans voor anderen om zich te manifesteren. Van der Looi vertelt: “Zes wedstrijden op Europees niveau vraagt nogal wat van een spelersgroep en we weten dat we aan de bak moeten. Dit betekent dat we de belastbaarheid van de spelers goed in de gaten moeten houden.”

FC Groningen heeft gekozen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit door het aantrekken van fysiektrainer Robbert de Groot in plaats van nog een extra speler. Ook sportwetenschapper Wouter Frencken van FC doet fantastisch werk en weet de data van spelers goed te vertalen naar de staf.

“Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat de spelers zich ontwikkelen. Dat willen we doen in een speelwijze waarin we er een voetbalfeest van proberen te maken, uiteraard in combinatie met resultaat. Mensen moeten hier genieten van veel winnen, af en toe balen van verliezen en veel mooie momenten zien”, vertelde van der Looi.

Voor meer informatie: fcgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden