FC Groningen verliest van PSV om de Johan Cruijffschaal

FC Groningen verliest met 3-0 van PSV in de strijd om de Johan Cruijffschaal in de Amsterdam ArenA.

Aan het begin van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor FC-Groningen icoon Piet Fransen, die vanacht overleed op 79-jarige leeftijd. Ook droegen de spelers rouwbanden.

Het begin van de wedstrijd startte FC fel en sterk. In de eerste helft had Groningen meerdere kansen. De 1-0 gemaakt door Luuc de Jong in de 24e minuut was tegen de verhoudingen in. Deze stand stond op het scorebord bij rust.

Na rust kreeg PSV iets meer grip op de wedstrijd en maakte Maher de 2-0 in de 50e minuut. De nieuwe aanwinst van Groningen Jesper Drost maakte zijn officiƫle debuut in de 62e minuut.

Antonia werd onderuitgehaald in het strafschopgebied in de 64e minuut, maar Nijhuis gaf geen penalty. De Jong krijgt de bal echter gelukkig voor zijn voeten en maakt 3 – 0. In de 88e minuut krijgt PSV een strafschop nadat Mahi Arias omver loopt. Padt stopt de strafschop van Guardado.
FC Groningen was de sterkere partij, PSV de effectievere partij die de kansen benutte.