Donar wint eerste finalewedstrijd ruim van Leiden

Donar heeft de eerste wedstrijd in de finale om het landskampioenschap ruim gewonnen van ZZ Leiden. Het werd in MartiniPlaza 105-66

In het eerste kwart ging het nog aardig gelijk op en eindigde in 21-24 in het voordeel van Leiden. Vanaf het tweede kwart nam Donar het initiatief en de ruststand was 56-38. Na rust vergrootte Donar de voorsprong en stond het na het derde kwart 84-55.

In het slotkwart kregen jeugdspelers Rienk Mast, Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans nog speelminuten. Rienk Mast brak door de magische grens van honderd punten met een lay-up. De eindstand was 105-66.

Topscorers bij Donar waren Drago Pasalic met 17 punten, Brandyn Curry met 14 punten en Jason Dourisseau met 13 punten.

Donderdagavond speelt Donar de tweede wedstrijd in de ‘best-of-seven’ serie in Leiden. Deze wedstrijd in de Vijf Meihal begint om 20.30 uur. Vervolgens speelt Donar de derde wedstrijd opnieuw in MartiniPlaza.