Donar behaalt matchpoint voor Landskampioenschap

Donar heeft opnieuw zaterdagavond gewonnen van ZZ Leiden. De stand is 3-0 in de best-of-7 serie.

Dinsdag 29 mei speelt Donar de vierde wedstrijd in Leiden. Bij winst is Donar landskampioen.

De wedstrijd ging volgens Donar niet geheel ‘vlotjes’. Na een goede eerste kwart was de stand 20-12. In het tweede kwart zakte het spel in en werd zeven minuten lang slechts één vrije worp benut door Donar. Bij rust was de stand 33-26.

In het derde kwart liep Donar verder uit naar 57-44. In het laatste kwart kwam Leiden nog tot vijf punten terug, maar bracht de wedstrijd niet in gevaar, eindstand 80-69.

Topscorer bij Donar was Jason Dourisseau met 26 punten.

Dinsdag speelt Donar de vierde wedstrijd om 19.30 uur in de Vijf Meihal in Leiden. Bij winst is Donar Landskampioen. Bij verlies spelen de basketballers de vijfde wedstrijd donderdag 31 mei in Martiniplaza.