Maikel Kieftenbelt vertrekt bij FC Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0, Wikipedia Commons/ I,Luctor IV

Aanvoerder Maikel Kieftenbeld vertrekt bij FC Groningen naar Birmingham City, meldt FC Groningen directeur Hans Nijland.

De clubs hebben overeenstemming bereikt. Kieftenbelt reist af naar Engeland om ook tot een definitief akkoord te komen. De club komt uit in The Sky Bet Championship.

Maikel Kieftenbeld kwam in 2010 over van Go Ahead Eagles en speelde 171 wedstrijden voor Groningen, daarin scoorde hij vier maal.

Kieftenbeld speelde de afgelopen vijf seizoenen 171 officiƫle wedstrijden voor Groningen. De 25-jarige aanvoerder maakte daarin vier doelpunten. Hij verlengde vorig jaar zijn aflopende verbintenis in Groningen met twee jaar. Hierin was een clausule opgenomen met een gelimiteerde transfersom.

Het is nog niet bekend welk transferbedrag er voor de 25-jarige middenvelder betaald wordt. Het gaat wel om een gelimiteerde transfersom. Birmingham City speelt in Engeland op het tweede niveau.

FC Groningen gaat zich door het vertrek van Kieftenbelt oriƫnteren op de transfermarkt om de selectie te versterken. Die bestaat nu nog uit 21 spelers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden