GHHC Groningen wint en voorkomt directe degradatie

Zondagmiddag stond de laatste wedstrijd van de reguliere competitie van de hockeydames GHHC Groningen tegen Kampong in de Hoofdklasse op het programma.

GHHC moest resultaat behalen om directe degradatie te voorkomen.

De dames knokten keihard en wonnen met 1-2 van Kampong. Doordat Nijmegen verloor van Huizen is GHHC Groningen niet rechtstreeks gedegradeerd uit de hoofdklasse.

Vijf minuten na het begin van de wedstrijd scoorde aanvoerder Klaartje de Bruin de 0-1 voor GHHC. De gelijkmaker scoorde Renee van Laarhoven vanuit een strafcorner in de 31e minuut. Fieke Hoff zorgde voor de 1-2 overwinning door een mooie tip in.

GHHC Groningen is geëindigd op de voorlaatste 11e plaats met 8 punten uit 22 wedstrijden. GHHC Groningen speelt nu begin juni de play outs tegen een team uit de overgangsklasse.

Als GHHC deze wedstrijden wint spelen de hockeysters volgend seizoen opnieuw in de hoofdklasse.