FC GRONINGEN wint twee oefenwedstrijden

FC Groningen speelde dit weekend twee oefenwedstrijden tegen RWE Eemsmond en SC Stadspark.

Vrijdag speelde FC traditioneel de eerste oefenwedstrijd tegen RWE Eemsmond. FC begon prima aan de voorbereiding aan het seizoen 2015/2016 door te winnen met 1 – 18. Er waren 1500 toeschouwers. Topscorer van die avond was Danny Hoesen met vijf goals. Het was de zevende keer dat beide teams tegen elkaar speelden, meldt FC Groningen.

Zaterdagavond speelde Groningen tegen SC Stadspark de tweede oefenduel. Deze wedstrijd werd gewonnen met 9 – 0. Bij rust was de stand 6 – 0. Topscorers waren tijdens deze wedstrijd Michael de Leeuw en Danny hoesen met ieder drie doelpunten. Bij deze oefenwedstrijd kwamen  800 toeschouwers kijken.

Beide avonden speelde FC met twee teams, de tien veldspelers werden allemaal afgelost in de pauze van de wedstrijd. Alleen doelman Stefan van der Lei speelde de volle negentig minuten in de wedstrijd tegen SC Stadspark.

Komende zaterdag 11 juli speelt FC de derde oefenwedstrijd tegen FC Emmen in Veendam.