Winst en gelijkspel voor dames GHHC zaterdag

De hockeysters van GHHC speelden zaterdag twee wedstrijden in het Alfa-college in Groningen.

De eerste wedstrijd tegen Voordaan werd gewonnen met 2-1. Voordaan kwam op voorsprong in de 13e minuut door een doelpunt van Dido Prins. Jorien Werumeus Buning zorgde voor de gelijkmaker in de 23e minuut. In de laatste minuut maakte Fieke Hoff de beslissende goal.

De tweede wedstrijd werd met 2 – 2 knap gelijkgespeeld tegen Den Bosch. Keepster Jantien Gunter wist op spectaculaire wijze een strafbal tegen Den Bosch tegen te houden. Doelpuntenmaaksters voor Groningen waren Klaartje de Bruijn en Jorien Werumeus Buning.

Groningen speellocatie

Groningen was voor het eerst in de geschiedenis van de Hoofdklasse Zaal een van de speellocaties, meldt hockey.nl. De damesteams van poule B speelden hun wedstrijden in het Alfa-college in Groningen.

Groningen-speelster Jorien Werumeus Buning vertelde lachend na de eerste wedstrijd van de dag tegen Voordaan: ‘Ik vind het leuk dat iedereen nu eens naar het noorden komt. Ik hoorde iedereen al een beetje mopperen dat het ver weg is, maar wij reizen die afstanden ieder weekend’.

Groningen staat op de derde plaats met zeven punten uit vier wedstrijden.

(Bron: Hockey.nl)