FC Groningen speelt gelijk tegen AZ

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen AZ.

De stand was bij rust voor AZ 0 – 1. Jahanbakhsh maakte de 0-1 na een afstandsschot waarbij de bal van richting werd veranderd en via de binnenkant paal in het net belandde. De Alkmaarders waren de eerste helft beter dan Groningen.

De Alkmaarders waren in de eerste helft veel beter en scoorden vlak voor het rustsignaal. Een schot van Jahanbakhsh werd van richting veranderd en belandde via de paal achter de uitblinkende doelman Sergio Padt.

Het was ook doelman Sergio Padt die Groningen redde van veel kansen van onder meer Til, van Overeem en Weghorst.

In de tweede helft speelde FC Groningen een stuk beter. In de 52e minuut kwam Groningen op gelijke hoogte, nadat Doan in het strafschopgebied neergetrokken werd door Stijn Wuytens. Hierop volgde een strafschop, die benut werd door Mahi 1-1.

FC Groningen blijft elfde op de ranglijst met negen punten uit acht wedstrijden.

Vrijdag 20 oktober speelt Groningen om 20.00 uur thuis tegen Willem II.