Donar wint ruim van Vytautas

Donar heeft de returnwedstrijd donderdag overtuigend gewonnen in Litouwen. Daarmee heeft Donar zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde voor de Basketball Champions League.

Donar won de uitwedstrijd met 60-84 van Vytautas uit Litouwen. Afgelopen dinsdag verloor Donar nipt de eerste kwalificatiewedstrijd met 75-77.

De basketballers van Donar stonden bij de rust al voor met 51-24. Het derde kwart ging het even minder doordat Donar slordiger met de aanval omging en de Litouwers strakker verdedigde. De stand eindigde op 46-69.

In het laatste kwart werd aan beide kanten eerst niet gescoord maar uiteindelijk liep Donar uit naar de eindstand 61-84.

Topscorers bij Donar waren Brandyn Curry met 20 punten, Drago Pasalic met 14 punten en Jason Dourisseau en Thomas Koenis beiden met 13 punten.

Door deze overwinning speelt Donar aanstaande zondag 24 september om 18.00 uur de tweede kwalificatieronde thuis tegen Bakken Bears uit Denemarken. De returnwedstrijd is dinsdag 26 september.