Donar verliest eerste Champions League wedstrijd nipt

Donar heeft dinsdagavond de eerste Champions League kwalificatiewedstrijd tegen het Litouwse Vytautas verloren. Het werd 75-77 in MartiniPlaza.

Donar startte de wedstrijd goed en de stand aan het eind van het eerste kwart was het 23-14. In de tweede kwart gaven de beide teams elkaar weinig toe, meldt Donar. Echter halverwege het tweede kwart nam Vytautas de voorsprong over en stond het bij rust 36-39.

In het derde kwart vergrootte Vytautas de voorsprong naar 44-49, maar daarna kwam Donar gelijk met 56-56. Aan het eind van het kwart was de stand 58-60.

In het laatste kwart bleef het verschil minimaal, maar Vytautas was steeds net de bovenliggende partij. De eindstand werd 75-77.

Topscorers bij Donar waren Evan Bruinsma met 14 punten en Jason Dourisseau, Thomas Koenis en Brandyn Curry met ieder 12 punten.

De returnwedstrijd is komende donderdag in Litouwen. Om door te gaan naar de volgende voorronde van de Champions League, moet Donar met minimaal 3 punten winnen.