Verkeershinder bij opening voetbalseizoen FC Groningen

Foto: De Redactie

Zondag speelt FC Groningen de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen tegen SC Heerenveen.

Het Noordlease Stadion is door werkzaamheden aan wegen en het spoor tijdelijk minder goed bereikbaar. Bezoekers van de wedstrijd wordt geadviseerd door FC Groningen extra vroeg van huis te gaan en rekening te houden met vertraging en oponthoud.

Stremming

Er zijn stremmingen voor al het verkeer van de Esperantostraat, Verlengde Lodewijkstraat en de spoorwegkruising. Ook de af- en toerit Ring Zuid bij de wijk Oosterpoort en het Oude Winschoterdiep zijn afgesloten. Verder is er stremming bij Kempkensberg en Helperzoom, onder meer bij het DUO-gebouw. Daarnaast is er groot onderhoud aan de A28 tussen parkeerplaats Witte Molen – Groningen Zuid. Het verkeer gaat deels via een andere rijbaan en de maximumsnelheid is verlaagd.

Pendelbussen

Bezoekers worden geadviseerd zoveel mogelijk lopend, met de fiets of bus te komen. Zondag rijden geen treinen tussen Groningen en Assen en Groningen en Veendam. Op deze trajecten worden bussen ingezet.

Voor supporters die met de auto komen rijden pendelbussen vanaf P+R Hoogkerk en P+R Haren naar het Noordlease Stadion, meldt de club. De pendelbusdienst vanaf Kardinge is vanaf dit seizoen vervallen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden