Begrotingstekort en primeur FC Groningen

Foto: Jan Buurma

FC Groningen hield dinsdag de jaarlijkse persdag van de club, waarbij onder meer de begroting van de club, de verandering in de technische structuur en de club een primeur te melden had.

Het belangrijkste nieuws van deze dag was de begroting van FC Groningen. Deze gaat behoorlijk terug komend seizoen van ruim 18 miljoen naar ruim 16,5 miljoen euro. Volgens algemeen directeur Hans Nijland zit daar een uitdaging in, omdat dat een tekort van 2,2 miljoen euro betekend.

Het tekort is dit jaar hoger door onder meer 1,5 miljoen minder inkomsten aan televisiegelden, doordat FC Groningen in de tv-ranking van plaats 6 naar 8 is gedaald en daarnaast is ingehaald door FC Utrecht en Vitesse. Ook zijn er op dit moment zo’n 2.000 seizoenkaarten minder verkocht dan vorig jaar. Dat houdt een inkomstenderving van ongeveer 400.000 euro in.

De club kan het tekort dekken vanuit het weerstandsvermogen, door zowel financieel als sportief een aantal prima jaren. Ook is het spelersbudget intact gebleven en is stevig geïnvesteerd in de spelersgroep. Ook wordt geïnvesteerd in Opleiding en in faciliteiten, zoals het TopsportZorgCentrum.

Technische structuur

FC Groningen versterkte zich dit seizoen tot op heden met zes nieuwelingen. Dit zijn Mike te Wierik, Kevin Begois, Django Warmerdam, Ritsu Doan, Lars Veldwijk en Todd Kane.

Ten aanzien van de technische structuur gaat technisch Manager Peter Jeltema de club per 1 september verlaten en wordt opgevolgd door Ron Jans.

Ron Jans wordt verantwoordelijk voor het eerste elftal en de scouting. Manager Topsport en Talentontwikkeling Gerard Kemkers wordt samen met Hoofd Opleiding Caspar Dekker verantwoordelijk voor de Opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn.

Primeur

Aan het eind had Nijland nog een primeur voor de aanwezigen. FC Groningen versterkt zich binnenkort met de zevende nieuweling, Uriel Antuna. De Mexicaanse vleugelaanvaller wordt voor de komende twee seizoenen gehuurd van het Engelse Manchester City.

Het 19-jarige talent is nog in zijn vaderland in afwachting van de juiste papieren. Volgende week hoopt Antuna naar Nederland te reizen voor de laatste persoonlijke details van zijn contract en medische testen om daarna gepresenteerd te kunnen worden in het Noordlease Stadion.

https://twitter.com/fcgroningen/status/894924054737690624
(Bron: FC Groningen)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden