FC Groningen wint nipt van FC Emmen

FC Groningen heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen FC Emmen nipt gewonnen met 4-3 in stadion De Langeleegte in Veendam. Bij rust was de stand 2-2 en in de slotfase viel de winnende goal.

Ruben Jenssen scoorde na een klein kwartier spelen de 1-0. Lars Veldwijk maakte tien minuten later de 2-0 na een voorzet van Django Warmerdam, meldt FC Groningen.

Na overtredingen van Mike te Wierik en Warmerdam binnen de eigen zestien, kreeg Emmen twee strafschoppen binnen twee minuten. Cas Peters van FC Emmen schoot beiden strafschoppen langs doelman Kevin Begois.

Na de pauze startte Groningen met zeven wissels. Yoëll van Nieff, één van de zeven invallers bracht Groningen vanuit een vrije trap weer op 3-2 voorsprong. Mimoun Mahi wist ondanks twee kansende voorsprong niet te vergroten.

Casper Peters maakte zijn derde goal na 75 minuten spelen, 3-3. In de laatste minuut van de extra tijd wist FC Groningen alsnog te winnen na een goede voorzet van Mahi, die Tom van Weert benutte.

Woensdagavond 2 augustus is Real Sociedad de tegenstander van FC Groningen om 19.00 uur in Haren.