Lornah Kiplagat geeft startschot GasTerra Ladiesrun Groningen

Foto: CC BY 2.0/ Wikipedia Commons/ SNappa 2006

Zondag 7 juni vindt de 8ste editie plaats van de GasTerra Ladiesrun Groningen, de binnenstad van Groningen kleurt Roze.

Het startschot voor de 5 kilometerloop wordt verricht door Lornah Kiplagat. Na het startschot loopt ze zelf mee om het goede doel Pink Ribbon  te supporten.

De kleur roze is een verwijzing naar het goede doel van de Ladiesrun: Pink Ribbon, de organisatie die een bijdrage levert aan de strijd tegen (borst)kanker.

Groningen is de eerste stad in de landelijke Ladiesrun-tour, waarin ook Rotterdam, Eindhoven en Utrecht worden aangedaan.

Naast de 5 km, kunnen dames ook kiezen voor de 2,5 km, 7,5 km en 10 km. De start en finish zijn op de Grote Markt en het parcours loopt dwars door de binnenstad.

Lornah loopt zelf mee bij de GasTerra Ladiesrun Groningen en verzorgt de prijsuitreiking van de 5 en 10 km. De teams die meedoen aan de Business Run maken kans op een exclusieve hardloopclinic van Lornah Kiplagat

Lornah Kiplagat: 20 jaar internationaal topatlete
Lornah Kiplagat behoorde 20 jaar lang tot de internationale atletiektop. Als viervoudig wereldkampioene, twee maal vicewereldkampioene, meervoudig wereldrecordhoudster van de 5 kilometer tot en met de halve marathon is zij de meest succesvolle loopster op de weg ooit, met onder meer overwinningen in de Los Angeles Marathon, Amsterdam Marathon, Osaka Marathon en Rotterdam Marathon. Lornah Kiplagat kwam driemaal uit voor Nederland op de Olympische Spelen.

Pink Ribbon
Op het Pink Plaza op de Grote Markt is tijdens en na de GasTerra Ladiesrun Groningen van alles te beleven op het gebied van sport, gezondheid en entertainment.

In oktober 2014 heeft Lornah haar eigen sportkledingmerk ‘Lornah’ gelanceerd. Ze staat met een stand op Pink Plaza. In de week voorafgaand aan de GasTerra Ladiesrun Groningen tot en met een week na het event, wordt 10 % van de opbrengst van de kledingverkoop van ‘Lornah’ gedoneerd aan Pink Ribbon.

Inschrijven kan via www.ladiesrungroningen.nl. De voorinschrijving sluit maandag 25 mei om 24.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden