Abiant Lycurgus scoort topspeler

Foto: CC BY - SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Zorro2212

International Wytze Kooistra (32) speelt komend seizoen voor Abiant Lycurgus. Daarnaast is met Jay Blankenau een nieuwe spelverdeler gehaald en komen Sam Gortzak en Auke van der Kamp over van het Talent Team, meldt Lycurgus.

Met Wytze Kooistra heeft Abiant Lycurgus een internationale top vollyeballer binnengehaald. De 2,09 m. lange diagonaalspeler is een internationaal bekende speler die de afgelopen jaren bij diverse topclubs in het buitenland speelde.

Kooistra begon zijn loopbaan als professioneel volleyballer in 2000 bij Lycurgus en na een tussenstop bij Dynamo vertrok hij naar Italië. Hij speelde in Italie bij gerenommeerde clubs als Trentino, Roma en Modena. Het afgelopen seizoen speelde hij voor de Griekse topclub Olympiakos S.C.  Sinds 2005 is Wytze Kooistra international voor Oranje.

Naast Kooistra heeft Abiant Lycurgus Jay Blankenau aangetrokken. Deze 25-jarige spelverdeler wordt de opvolger van Jeff Zornig die niet terugkeert. Blankenau speelde eerder voor de University of Calcary en maakt al enkele jaren deel uit van de selectie van het Canadese Nationale Team.

Van het Talent Team Papendal komen Sam Gortzak en Auke van der Kamp over. Gortzak is een twintigjarige spelverdeler die zijn volleybalcarrière begon bij Zaanstad. Van der Kamp (19) speelde bij het Talent Team als passerloper. Beiden kwamen de afgelopen jaren ook uit voor Jong Oranje.

Naast de nieuwkomers is er met Just Dronkers en Chris Voth inmiddels overeenstemming over een langer verblijf bij Abiant Lycurgus.

Vertrekkende spelers
Naast de komst van nieuwe spelers zijn er ook twee vertrekkende spelers. Tim Smit en Rutger Zoodsma vertrekken bij Abiant Lycurgus. Smit tekent bij het Belgische Menen, terwijl Zoodsma volgend seizoen in Zwolle bij Landstede gaat spelen.

Tim Smit en Rutger Zoodsma vertrekken bij Abiant Lycurgus. Smit tekent bij het Belgische Menen, terwijl Zoodsma volgend seizoen in Zwolle bij Landstede gaat spelen.

Smit kwam een jaar geleden over van Landstede en maakte een sterk seizoen door bij Abiant Lycurgus. Andere clubs merkten dit ook. Zodoende meldde de nummer vijf uit de Belgische competitie Prefaxis Menen zich voor de lange middenspeler. Voor Smit gaat met zijn vertrek naar een buitenlandse club een lang gekoesterde wens in vervulling.

Rutger Zoodsma speelde de afgelopen twee jaar bij Abiant Lycurgus. In zijn eerste seizoen schaarde de bijna 20 jarige middenaanvaller zich onder de beste blokkeerders van de eredivisie. Dit seizoen speelde Zoodsma minder mede door blessureleed in de tweede seizoenhelft.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden