FC Groningen wint na doelpuntenFESTIJN van NAC

FC Groningen wint de laatste reguliere wedstrijd van de competitie. Met deze winst is groningen geëindigd op de achtste plek in de Eredivisie na een ware doelpuntenregen.

Negen keer werd er gescoord zondagmiddag in de wedstrijd tegen NAC. Michael de Leeuw scoorde in de eerste helft drie keer. NAC scoorde de eerste helft ook twee keer. De doelpuntenmakers waren voor NAC Guyon Fernandez voor de 1-1 en Tighadouini 2-2.

Tjaronn Chery en Danny Hoesen maakten de andere twee FC-treffers. Halverwege de tweede helft bracht een rake vrije trap van Tjaronn Chery de stand op 2-4. Adnane Tighadouini zorgde drie minuten later voor de 3-4. Guyon Fernandez kopte de bal binnen; 4-4 voor NAC Breda. Drie minuten voor tijd besliste Danny Hoesen de wedstrijd voor FC Groningen.

Topscorer
Bij Groningen was het nog spannend tussen Michael de Leeuw en Tjaronn Chery. Beiden begonnen aan de laatste speelronde met veertien competitietreffers. Michael de Leeuw scoorde drie keer en Tjaronn Chery één keer waardoor de Leeuw won.

Uiteindelijk eindigde de Leeuw als derde op de topscorerslijst van de Eredivisie.

Voor FC Groningen is het de negende keer in tien seizoenen dat een plek in het linkerrijtje werd behaald, meldde FC Groningen.