Groningen verliest van PEC Zwolle

FC Groningen heeft het laatste thuisduel van PEC Zwolle verloren.

In de Euroborg was PEC met 1-0 te sterk voor de bekerwinnaar. Het was de derde thuisnederlaag dit seizoen.

Beide ploegen hadden drie wisselingen in de basisformatie. Bij FC Groningen keepte Peter van der Vlag in plaats van eerste doelman Sergio Padt. Johan Kappelhof en Mimoun Mahi startte eveneens op de bank, terwijl er basisplaatsen waren voor Jarchinio Antonia en Hans Hateboer. Keeper Peter van der Vlag maakte zijn eredivisiedebuut.

De eerste helft van de wedstrijd  creëerde Groningen iets meer kansen. Na rust trok Zwolle de wedstrijd meer naar zich toe en kreeg enkele kansen.

In de 74ste minuut maakte invaller Tomas Necid 0-1 op aangeven van Ryan Thomas.

Trainer Erwin van de Looi vond het ‘spijtig, maar niet meer dan dat’ en vertelde op de persconferentie: “Ik wil iedereen bedanken voor zijn steun. Het is een uniek en legendarisch seizoen en dat komt mede door de supporters, sponsors en niet te vergeten de vrijwilligers. Volgende week gaan we naar Breda toe om daar punten te halen en zo hoog mogelijk te eindigen”, meldt FC Groningen.

Groningen is nu met Willem II gedeeld achtste op de ranglijst. Volgende week speelt FC Groningen in Breda tegen NAC en daarmee is het seizoen van Groningen ten einde.