FC Groningen wint en staat in play-offs

FC Groningen heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de play-offs door met 3-5 te winnen van FC Twente en door het verlies van Heerenveen en Heracles.

Bryan Linssen, Oussama Idrissi scoorde twee keer en Alexander Sørloth scoorden voor Groningen.

Bryan Linssen bracht Groningen in de 2e minuut al op voorsprong. Echter in de 19e minuut maakte Dylan George de gelijkmaker. Oussama Idrissi scoorde vervolgens 2 goals in de volgende 10 minuten waardoor het 1-3 stond.

Vlak voor rust werd het 1-4 door een eigen doelpunt van Thesker. Na rust kreeg FC Twente een strafschop na een overtreding van Drost. Klich scoorde hieruit de 2-4. Invaller Alexander Sørloth vergrootte de voorsprong naar 2-5 in de 66e minuut. Ünal bepaalde vijf minuten voor tijd de eindstand 3-5.

FC Groningen is door de overwinning geeindigd op de achtste plek in de eredivisie met 43 punten uit 34 wedstrijden.

Woensdag 17 mei speelt FC Groningen in de eerste ronde van de play-offs om 20.45 uur thuis tegen AZ. De return is zaterdag 20 mei om 20.45 uur in Alkmaar.