Nieuw trainerskoppel bij Nic.

Jan Jouke Flokstra (links) en Thomas Echten.
Foto: Nic.

Korfbalclub Nic. heeft een nieuw trainerskoppel. Volgend seizoen is Jan Jouke Flokstra de hoofdcoach. Hij wordt daarbij geassisteerd door Thomas Echten.

Anneke van Dijk gaat haar tweede seizoen in als teammanager en zal het team compleet maken, meldt Nic.

De huidige hoofdcoach Henk Jan Mulder gaf kortgeleden aan na dit seizoen te vertrekken naar LDODK in Gorredijk. Mulder heeft dit jaar, samen met Flokstra en Echten, een professionaliseringsslag weten door te voeren bij Nic. Dat resulteerde in deelname aan de play-offs voor promotie naar de Korfbal League.

Interim-voorzitter Wiebe van der Ploeg: “De lijn die op sportief-technisch vlak is uitgerold trekken we door en met het duo Flokstra/Echten kan dat. Flokstra is een door de wol geverfde coach met ervaring op het hoogste niveau en bovendien heeft hij een Nic.-hart. Na een periode in de luwte pakt hij de handschoen als hoofdcoach weer op. Als bestuur zijn wij heel blij dat Flokstra beschikbaar is.”

En over Echten: “Hij is leergierig en heeft bij het tweede bewezen dat hij het geleerde in de praktijk kan toepassen. Onder de vleugels van Flokstra schuift hij door naar het eerste team. Ze gaan het gezamenlijk oppakken.”

De ambitie blijft onveranderd de terugkeer en vervolgens langdurig verblijf in de League.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden