Een Gronings sportweekend vol spanning

Foto: Publiek Domein

Zaterdagavond 18 april een spannende sportavond voor de boeg. FC Groningen speelt uit tegen Willem II, Donar strijdt om de derde plaats tegen ZZ Leiden en Abiant Lycurgus begint de strijd om de landstitel in de eerst wedstrijd van de best-of-five serie tegen Landstede Zwolle.

FC Groningen
Zaterdagavond 18 april om 20.45 uur speelt FC Groningen uit tegen Willem II.

Tegenstander Willem II is in eigen stadion in 2015nog ongeslagen is en staat door een beter doelsaldo twee plekken hoger staat dan FC Groningen. Beide ploegen hebben 39 punten. Het wordt een pittige uitwedstrijd. Trainer van de Looi kan niet beschikken over Burnet en Rusnak, die beiden geblesseerd zijn. Jarchinio Antonia keert wel terug in het elftal na weken afwezigheid.

Donar: De strijd om de 3e of 4e plaats.
Vanavond om 20.00 uur de topper: Donar vs. ZZ Leiden
Donar moet zaterdag winnen van Leiden om 3e te worden. Bij winst wordt Donar derde en ontloopt zo in de halve finale de nummer een van de reguliere competitie Den Bosch. Bij verlies gaat Zwolle (als ze zelf weten te winnen van Rotterdam) er met de derde plek vandoor.

Spannend
Want dan eindigen Donar en Zwolle met evenveel punten. Bepalend is vervolgens Het onderlinge resultaat is vervolgens bepalend. Beide teams hebben twee keer gewonnen. Dus wordt het doelsaldo in de onderlinge wedstrijden beslissend. Helaas is dat in het voordeel van Zwolle. Met maar liefst één punt…

Abiant Lycurgus: Wie pakt de Landstitel?
Vanavond strijden de volleyballers van van Abiant/Lycurgus om de landstitel. De Groningers spelen vanavond de eerste wedstrijd in een best-of-five serie om het landskampioenschap tegen de grote rivaal, Landstede Volleybal uit Zwolle.
De wedstrijd begint om 19.30 uur in Zwolle.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen