FC Groningen wint van PEC Zwolle

FC Groningen heeft met 5-1 zondagmiddag gewonnen van PEC Zwolle. Bij rust was de stand al 3-0.

Linssen scoorde na 14 minuten op aangeven van Mahi de 1-0. Dezelfde Mahi verdubbelde de score vier minuten laterna een lage voorzet van Idrissie. Linssen kopte de 3-0 binnen in de 37e minuut na een genomen corner van Idrissi.

PEC kwam na rust direct op 3-1 via Brock-Madsen. Vier minuten later haalde Davidson een bal van de lijn. Mahi maakte in de 4-1 op aangeven van Jesper Drost. Twee minuten voor tijd zorgde Hrustic met een hard schot voor de 5-1 eindstand.

FC Groningen staat op de tiende plek met nog slechts één punt achterstand op Heracles, de nummer negen in de eredivisie. De nummer negen geeft recht op play-offs voor Europees voetbal.

Aanstaande zaterdag 22 april speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.