FC Groningen staat in de bekerfinale

FC Groningen heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Beker. Na een dag in spanning afwachten maakt Groningen waar, waar iedereen op hoopte. Groningen wint met 3 – 0 van Excelsior.

Hans Hateboer maakte in de 39e minuut de eerste goal, Albert Rusnák de tweede goal in de 52e minuut en Tjaronn Chery maakt de wedstrijd compleet met de derde goal in de 87e minuut.

Hateboer was de vervanger van Eric Botteghin, die ontbrak door de gele kaart die hij in de kwartfinale tegen Vitesse kreeg en Michael de Leeuw ontbrak wegens ziekte.

De openingsfase was voor Excelsior, maar na de kans van Ninos Gouriye nam Groningen het heft in handen. Na rust kreeg Excelsior nog een kans maar Padt voorkwam dat Van Weert scoorde. Albert Rusnák scoorde in de 52e minuut wel. Groningen kreeg hierna een aantal grote kansen, maar verzuimde de kansen te benutten. Chery besliste de wedstrijd in de 87e minuut. De geschorste Eric Botteghin, die tussen de enthousiaste supporters stond, liep het veld op en vloog Van de Looi in de armen.

Na het fluitsignaal ontplofte de Euroborg van vreugde en vierden de spelers samen met de enthousiaste supporters feest.

De bekerfinale is op zondag 3 mei in De Kuip. FC Groningen speelt dan tegen het PEC Zwolle van oud-trainer Ron Jans.