FC Groningen speelt gelijk tegen Ajax

FC Groningen heeft zondagmiddag thuis in een uitverkocht stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ajax.

Bij rust was de stand 0-0, waarbij Ajax in de eerste helft de betere kansen en mogelijkheden kreeg. Amin Younes raakte de binnenkant van de paal en Etiënne Reijnen wist een inzet van Bertrand Traoré onschadelijk te maken, meldt FC Groningen.

Simon Tibbling kreeg de beste kans voor FC Groningen, halverwege de eerste helft, maar vond doelman Andre Onana op zijn weg.

Bryan Linssen zorgde voor de openingstreffer elf minuten na de pauze. Davy Klaassen bepaalde de eindstand in de 82e minuut na een voorzet van Daley Sinkgraven.

Samir Memisevic krijgt de rode kaart in de 87e minuut na een harde overtreding op Sinkgraven.

FC Groningen staat op de elfde plaats in de eredivisie met het 28 punten uit 25 wedstrijden. Zondag 12 maart speelt Groningen uit tegen Roda JC.