FC Groningen verliest van Ajax

FC Groningen heeft zondagavond met 2 – 0 verloren van Ajax in de Amsterdam Arena. De wedstrijd begon net als alle andere Eredivisiewedstrijden met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vliegramp in Colombia waarbij de selectie van het Braziliaanse Chapecoense betrokken was.

Sanchez van Ajax scoorde de 1-0 na een genomen corner. Ondanks verschillende schoten op het doel van FC Groningen redde Padt de ballen en stond het ook bij rust 1-0.

Na rust kreeg Van Nieff na 52 minuten de kans op de gelijkmaker, maar de bal ging via Ajax doelman Onana tegen de paal. In de 71e minuut kreeg Ajax een strafschop na een overtreding van Rusnak. Ziyech benutte de strafschop en het stond 2-0.

Ziyech mocht tien minuten later opnieuw een strafschop nemen, nadat Etiƫnne Reijnen werd bestraft voor vasthouden. Doelman Padt stopte echter deze bal.

FC Groningen kreeg nog kansen via Rusnak en van Weert, maar de stand eindigde op 2-0 voor Ajax.

FC staat op de elfde plaats na vijftien speelronden in de Eredivisie.

Vrijdag 9 december speelt Groningen thuis tegen Roda JC Kerkrade in het Noordlease Stadion.